"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Τα ψέματα κι η αυτογελοιοποίηση

2018-08-26 13:29
Θριαμβολούσαν για τον ρόλο ειρηνοποιού του Ηγέτη Εκατονταετίας στα Βαλκάνια και μας την έλεγαν κιόλας, όταν υποστηρίζαμε πως δεν έκανε τίποτ’ άλλο από την προώθηση των αμερικανονατοϊκών επιθετικών σχεδίων στην περιοχή.
 
 
Μέχρι που ήρθαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί και είπαν πως όλα ήταν δική τους πρωτοβουλία που στρέφεται κατά της Ρωσίας. Δίνοντας, έτσι, και την εξήγηση για τις απελάσεις ρώσων διπλωματώναπό την Ελλάδα. Τις οποίες, επίσης, χαρακτηρίζαμε έργο της πρεσβείας των ΗΠΑ.
 
 
Καμαρώνουν για την έξοδο από τη μνημονιακή εποπτεία και μας επιτίθενται γιατί λέμε πως η επιτήρηση, άρα και η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ο περιορισμός της λαϊκής κυριαρχίας, υπόκεινται σε συμφωνίες με ισχύ δεκαετιών.
 
 
Και έρχεται η ίδια η Μέρκελ να υπενθυμίσει πως η επιτήρηση θα ασκείται σταθερά και μάλιστα με επιτόπια παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Ελλάδα, ανά τετράμηνο.
Με πρώτη “μεταμνημονιακή” επίσκεψη αυτήν της 10ης και 11ης Σεπτεμβρίου.
 
 
Έχουν ξεκοπεί κι από τον λαϊκό κόσμο που τσακίζουν με την πολιτική τους -με κάποιους απ’ αυτούς να μην τον έχουν γνωρίσει και ποτέ- ώστε να μην παίρνουν υπόψη τη λαϊκή ρήση για το ψέμα, που ‘χει κοντά ποδάρια. Με συνέπεια την αυτογελοιοποίησή τους.
 
*Ίσκρα 23 Αυγούστου 2018