"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτοςgnalexatos@yahoo.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

2019-05-08 09:51

Βρόμικη και ύπουλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βενεζουέλα και η πολιτική απατεωνιά σε μια από τις καλύτερες στιγμές της.

Αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι το πραξικόπημα απέτυχε, το καταδίκασαν, υιοθετώντας, εντούτοις, την κύρια πρόταση της Δεξιάς και των ιμπεριαλιστών, για διενέργεια προεδρικών εκλογών. Αμφισβητώντας, έτσι, τη νομιμότητα του εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν των όποιων άλλων δεσμεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των ιμπεριαλιστικών κέντρων των ΗΠΑΕ.Ε. και ΝΑΤΟ, η αποφυγή μιας τοποθέτησης ξεκάθαρης υπέρ της δημοκρατίας και των ελευθεριών του λαού της Βενεζουέλας προκύπτει και από τις σχέσεις με τη διαβόητη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η Διεθνής των σοσιαλδημοκρατών -που επιδιώκεται να αποτελέσουν τον κορμό της “προοδευτικής συμμαχίας” που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ– και της οποίας προεδρεύει ο ανεκδιήγητος Γιώργος Παπανδρέου, καλύπτει πλήρως τις απόπειρες αντιδημοκρατικής εκτροπής στηΒενεζουέλα. Άλλωστε, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι και το κόμμα “Λαϊκή Θέληση”του ανδρείκελου των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό!

*Ίσκρα, 1 Μαΐου 2019