"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Όταν οι Ρότσιλντ βραβεύουν τον Τσίπρα

2018-10-04 11:42

Τι είναι, τελικά, αυτό το Global Hope Coalition, ο Συνασπισμός Παγκόσμιας Ελπίδας, που βράβευσε αυτές τις μέρες τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, και τι ακριβώς σήμαινε αυτή του η βράβευση, για την οποία τόσο θόρυβο έκανε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν;

Μα, μία ακόμη από εκείνες τις διεθνείς οργανώσεις που έχουν συγκροτηθεί για να δρουν συμπληρωματικά ως προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους!

Αρκεί να πάρει κανείς υπόψη του ότι διακηρυγμένος στόχος της οργάνωσης, από τον Σεπτέμβριο 2016, όταν ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη, είναι η αντιμετώπιση της «εξτρεμιστικής βίας», όπως ακριβώς περιγράφεται από την ηγεσία των ΗΠΑ και από το ΝΑΤΟ. Και για την προώθησή του, η οργάνωση στελεχώνεται και από επιφανείς εκπροσώπους του διεθνούς πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, με τον κατάλογο των κορυφαίων μελών της να μην αφήνει καμιά αμφιβολία ως προς τον χαρακτήρα και τις προθέσεις της.

Ας αναφερθούν κάποιοι απ’ αυτούς:

Ιρίνα Μπόκοβα, επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, υπέρμαχος της ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Ντέμπορα Λιρ, ηγετικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής (Middle East Institute), γνωστού για τη στήριξη της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή.

Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, επί προεδρίας του οποίου εντάχθηκε η χώρα στο ΝΑΤΟ, έχοντας συμπαραταχθεί με τη Δύση στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, στην εισβολή στο Ιράκ κ.λπ.

Γουίντι Τσάμπερλαιν, ανώτατη διπλωμάτης των ΗΠΑ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στα 2007-2018.

Εσθήρ Κούπερσμιθ, επίσης ανώτατη διπλωμάτης των ΗΠΑ.

Ρόναλντ Στήβεν Λόουντερ, Αμερικανός επιχειρηματίας και διπλωμάτης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, στενός συνεργάτης του Ρόναλντ Ρήγκαν και θερμός υποστηρικτής του Βενιαμίν Νετανιάχου.

Τζων Ρότζερς, γραμματέας της Goldman Sachs, ηγετικό στέλεχος του Ronald Reagan Presidential Foundation.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και προσωπικότητες του «κόσμου της φιλανθρωπίας» (ως «φιλάνθρωποι» αναφέρονται από την ίδια την οργάνωση), όπως ο μεγαλοτραπεζίτης βαρόνος Έρικ Ντε Ρότσιλντ, η Ουίντερ Μπαχαμάουι, από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Τυνησίας, οι Αμερικανίδες Φράνσιν Λε Φρανκ και Κάθριν Ρέινολντς, και η δική μας Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Άνθρωποι καλών προθέσεων, όπως διαπιστώνουμε, με την αγωνία της παγκόσμιας ελπίδας, προϋπόθεση της οποίας είναι η καταπολέμηση της «εξτρεμιστικής βίας», η οποία, ως γνωστόν, ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτική αντιστρατεύεται αυτήν των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Πώς να μη βραβευτεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού; Και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολήσυναινεί, ανεξαρτήτως του ότι είναι αυτοί ακριβώς που προκαλούν την προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, και τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη γειτονική χώρα υπέγραψε, και την Ελλάδα μετέτρεψε σε χώρα στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, ώστε να μην ενοχλούν με την παρουσία τους χώρες όπως η Γερμανία.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Έπρεπε να βραβευτεί και βραβεύτηκε!

*Ίσκρα, 29 Σεπτμεβρίου 2018