"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Οι "Γκοτζαμάνηδες"

2016-03-24 01:15
Για "Γκοτζαμάνηδες" κάνουν λόγο τα καθεστωτικά φερέφωνα, αναφερόμενα στους νέους που θέλησαν να παρέμβουν ειρηνικά στη συγκέντρωση του υπουργού κ. Νίκου Παππά. Μιλούν για Γκοτζαμάνηδες, υπονοώντας τις αντισυγκεντρώσεις που οργάνωναν οι παρακρατικοί κατά των συγκεντρώσεων της Αριστεράς, και σε κάποια απ' αυτές ο Γκοτζαμάνης δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Πρόκειται για μια αισχρή απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορίας και συκοφάντησης του κόσμου που αντιτάσσεται στη μνημονιακή πολιτική την οποία υπηρετούν.
Οι διαστρεβλωτές και συκοφάντες κάνουν πως δεν ξέρουν -και ίσως πολλοί απ' αυτούς, νεόκοποι στην Αριστερά, μόνο και μόνο για το βόλεμά τους, ίσως πράγματι να μην ξέρουν- ότι οι Γκομανάνηδες δρούσαν κατ' εντολή και σε στενή συνεργασία με την αστυνομία. Η οποία σήμερα από κοινού με τους συριζαίους επιτέθηκε κατά των παιδιών που διαμαρτύρονταν.
Οι Γκοτζαμάνηδες στήριζαν το καθεστώς της ξενοδουλείας και της κοινωνικής καταστροφής . Όπως ακριβώς κάνουν σήμερα και οι συριζαίοι.
Οι Γκοτζαμάνηδες δεν ήταν άνεργοι νέοι που ζούσαν τον εφιάλτη της ανασφάλειας για το σήμερα και το αύριο. Ήταν ταχτοποιημένοι από το καθεστώς που υπηρετούσαν. Όπως ακριβώς και οι συριζαίοι που σήμερα γρονθοκοπούσαν, μαζί με τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, τους νέους που διαμαρτύρονταν για την κοινωνική καταστροφή της οποίας αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα.