"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτοςgnalexatos@yahoo.gr

Ο πανικός κι ο κυνισμός

2018-06-04 14:37

Στόχος τους η σωτηρία των τραπεζών. Ναι! Απομύζησαν τεράστια ποσά από τον εργαζόμενο κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε., οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην κοινωνική καταστροφή, με μόνη έγνοια τη σωτηρία των τραπεζών.
Ήταν αυτό που λέγαμε χρόνια τώρα και επικρινόμασταν, γιατί, λέει. ήμασταν εκτός πραγματικότητας και ιδεοληπτικοί. Ε! Τώρα το αναγνωρίζουν οι ίδιοι, δια στόματος Ντάισελμπλουμ. Χωρίς κανένας άλλος να βγει να του πει, “μα, τι είν’ αυτά που λες;”.
Και γιατί να του το πει; Ο κυνισμός είναι αναγκαίο στοιχείο της πολιτικής τους. Για να κάνουν επίδειξη δύναμης προς τους από κάτω. Για να κάνουν σαφές ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση των ταξικών τους συμφερόντων κανένα εμπόδιο δεν λογαριάζουν.
Κανένα; Μάλλον, θα βγουν γελασμένοι! Ως και το ΔΝΤ βγήκε να πει ότι αν δεν ξεπεραστεί ο σκόπελος των πλειστηριασμών όλος ο σχεδιασμός μένει στην αέρα.
Ε! Δεν θα ξεπεραστεί! Το λαϊκό κίνημα που ανέτρεψε τα σχέδια τους σε βάρος της λαϊκής στέγης μέχρι τώρα, δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν τώρα.

Ισκρα, 10/11/2017