"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Κόλαση στην Παλαιστίνη και η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα

2018-06-04 14:55

“Τις πύλες της κόλασης” άνοιξε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, όπως εύστοχα παρατήρησαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις. Και οι συνέπειες άρχισαν να φαίνονται από την πρώτη μέρα, με τις μαχητικές εκδηλώσεις αντίστασης των Παλαιστινίων και το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα, και με τους βομβαρδισμούς αμάχων από τον στρατό του κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.
Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή ιστορική στιγμή, με τον κίνδυνο μιας ανάφλεξης χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου της έκτασης και των επιπλέον συνέπειών της, η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται επί χρόνια από τις κυβερνήσεις της και την οποία με συνέπεια ακολουθεί και η κυβέρνηση Τσίπρα. Μια πολιτική που εγκαταλείποντας την ιστορική συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό, φέρνει τη χώρα μας δεμένη πισθάγκωνα στο άρμα του δίπολου ΗΠΑ-Ισραήλ, εκθέτοντάς την σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου που βάζει φωτιά στην μεσανατολική πυριτιδαποθήκη, ανακοινώθηκε τη μέρα που η Ελλάδα, δια του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη, συμφωνούσε με Ισραήλ, Κύπρο και Ιταλία για τον αγωγό EastMed, για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Καθιστώντας τη χώρα μας μέρος μιας πολιτικοοικονομικής συμμαχίας που την αποξενώνει από δυνάμεις που διαχρονικά έχουν σταθεί στο πλευρό της και στο πλευρό της Κύπρου.
Φυσική συνέπεια όλα αυτά του νέου τυχοδιωκτικού προσανατολισμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που περιλαμβάνει κοινά γυμνάσια με τον στρατό του Ισραήλ και διακηρύξεις αφοσίωσης στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα. Με την αιχμή στραμμένη προς τους αραβικούς λαούς, αλλά τελικά και προς τον λαό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ίσκρα, 9/12/2017