"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Ιστορικής σημασίας έγκλημα η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική

2018-08-26 13:00

Στην τελική ευθεία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 11-12 Ιουλίου, και όλα είναι έτοιμα για τη διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής πολεμοκάπηλης συμμαχίας, με την ένταξη της ΠΓΔΜ, ως πρώτης άμεσης συνέπειας της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ενώ η Σύνοδος πραγματοποιείται σε μια συγκυρία δύσκολη για τους βασικούς εταίρους, κυρίως λόγω της όξυνσης των σχέσεων ΗΠΑ – Ε.Ε., εξαιτίας του πολέμου των δασμών, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική συνιστά το σημείο εκείνο στο οποίο όλοι είναι σύμφωνοι. Μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, που συνυπογράφει το αίτημα της ένταξης της γειτονικής χώρας, προσφέροντας καθοριστική συμβολή στη νατοποίηση της περιοχής. Σε βάρος της προοπτικής της ειρήνης και πρώτα απ’ όλα σε βάρος του ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων, που τόσο έχουν δεινοπαθήσει διαχρονικά από τον ασφυκτικό ευρωατλαντικό εναγκαλισμό.

Για μια ακόμη φορά και μπροστά σ’ αυτό το ιστορικής σημασίας έγκλημα που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα, την απάντηση καλείται να δώσει ο λαός μας, που δεν ξεχνάει το καθεστώς της μετεμφυλιακής αμερικανονατοϊκής επικυριαρχίας, τις δολοφονίες των αγωνιστών της ειρήνης, με κορυφαίο τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τη στήριξη στην εφτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών, τον Αττίλα και το ξεπούλημα της Κύπρου, το αιματοκύλισμα και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην παρατεταμένη πολεμική αναταραχή στην ευρύτερη γειτονιά μας, τη Μέση Ανατολή.

Την απάντηση θα τη δώσει ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του κινήματος ειρήνης για πραγματοποίηση μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων εκείνες τις μέρες της Συνόδου των εμπρηστών του πολέμου, όταν θα αντηχήσουν και πάλι στους δρόμους των ελληνικών πόλεων τα συνθήματα “Έξω το ΝΑΤΟ!”, “Έξω οι Αμερικάνοι!”, “Έξω οι βάσεις!”. Και θα εκφραστεί η λαϊκή θέληση για απομάκρυνση της κυβέρνησης των επικίνδυνων υποτακτικών των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών σε βάρος της ειρήνης στη Βαλκανική.

Ίσκρα 21 Ιουνίου 2018