"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Η μαύρη 20ή Αυγούστου 2018

2018-08-26 13:28
Εκτίναξαν το δημόσιο χρέος σε ύψη δυσθεώρητα, έχοντας ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, και έχοντας οδηγήσει μεγάλο τμήμα του λαού μας στην εξαθλίωση. Και βγαίνουν απ’ τα μνημόνια, με το μέλλον του τόπου υποθηκευμένο για πολλές δεκαετίες. Και με τη δέσμευση πως η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής θα συνεχίζεται εσαεί.
 
Επιπλέον και ως ακραία εκδήλωση περιφρόνησης αυτού του λαού, ισχυρίζονται πως δεν ήταν ώριμος για μια πολιτική ρήξης.
 
Φτύνοντας τους μεγαλειώδεις λαϊκούς αγώνες, που από το 2010 έως το 2015 απέτρεπαν από την πλήρη εφαρμογή του μνημονιακού σχεδιασμού και έριχναν τη μία μετά την άλλη τις κυβερνήσεις.
 
Φτύνοντας το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, που τσαλαπάτησε ο μοιραίος πρωθυπουργός, για να περάσει αμέσως μετά όλα όσα δεν είχαν καταφέρει να περάσουν οι προηγούμενοι. Ολοκληρώνοντας την κοινωνική καταστροφή. Και δημιουργώντας τους όρους για το νέο τοπίο.
 
Μια Ελλάδα όπου η περιορισμένη εθνική και λαϊκή κυριαρχία έχει πλέον θεσμοποιηθεί. Ενώ η ανεμπόδιστη κερδοφορία του κεφαλαίου συντελείται πάνω στην εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.
 
Να γιατί μαζί με τον Τσίπρα πανηγυρίζουν και όλα τα διεθνή και ντόπια κέντρα ισχύος. Να γιατί η σημερινή ημερομηνία, η 20ή Αυγούστου 2018, θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο μαύρες μέρες για τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης. Και για κάθε άνθρωπο που τον πονάει αυτόν εδώ τον τόπο.
 
*Ίσκρα 20 Αυγούστου 2018