"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Ερντογάν: Και στο Αιγαίο, όπως και στο Άφριν!

2018-06-04 15:15

Απροκάλυπτες απειλές πολεμικής επέμβασης στο Αιγαίο εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης:
«Για εμάς τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο έχουν την ίδια σημασία με το Άφριν. Με κάθε βήμα που πραγματοποιούμε στην περιοχή φαίνεται πόσο σημαντική και ορθή είναι η επιχείρηση του Κλάδου Ελιάς. Τα πολεμικά μας πλοία, η Πολεμική Αεροπορία μας παρακολουθούν (την περιοχή) για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί».
Ναι! Για τον Τούρκο πρόεδρο η επέμβαση στη Συρία αποτελεί υπόδειγμα για μια αντίστοιχη πολεμική επιχείρηση στο Αιγαίο. Και όπως εκεί, αναγορεύει σε δικαίωμα της Τουρκίας την επέμβαση σε μια γειτονική χώρα, έτσι θεωρεί δικαίωμά της και την επέμβαση σε μια άλλη χώρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την Ελλάδα.
Είναι ξεκάθαρος ο «Σουλτάνος». Τόσο ξεκάθαρος, όσο αναγκαία είναι και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του ελληνικού αντιπολεμικού κινήματος, ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή για την ειρήνη. Η οποία δεν μπορεί να προστατευτεί παρά με την επίσης ξεκάθαρη και σαφή αμφισβήτηση των διεθνών συμμαχιών του ελληνικού κεφαλαίου, που για μια ακόμη φορά θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Ίσκρα, 14/2/2018