"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Εις μάτην αφήνιασε και ασχημονεί ο Κοντονής. Η λαϊκή στέγη σήμανε το τέλος τους

2018-06-04 14:48

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος αλλά πώς να τον αποφύγουν, όταν βλέπουν να τινάζεται στον αέρα η πρεμούρα τους να υλοποιήσουν, επιτέλους, τη δέσμευσή τους για παράδοση της λαϊκής στέγης στις τράπεζες;
Πανικόβλητοι από το διαρκώς αναπτυσσόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, τρομοκρατημένοι από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή βάρβαρη επίθεση των αστυνομικών ορδών κατά των εκατοντάδων αγωνιστών που για μια ακόμη φορά θέλησαν να αποτρέψουν τα έκνομα σχέδιά τους, αιφνιδιασμένοι από την κατάθεση από τη ΛΑ.Ε μήνυσης για τη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, αλαφιασμένοι μετά την καταγγελία έως και του Ιατρικού Συλλόγου που τους εγκαλεί για έκθεση των πολιτών ακόμη και στον κίνδυνο του θανάτου, δεν έχουν να προβάλλουν παρά μόνο το θράσος του ενόχου.
Μέχρι και σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σήμερα, υπό την προεδρία του Τσίπρα, με θέμα την αντιμετώπιση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Για να ακολουθήσουν δηλώσεις του Τσακαλώτου και του Τζανακόπουλου, με τις οποίες επιχείρησαν να υπερασπιστούν μια πολιτική που τα αδιέξοδά της ξέρουν πως θα τους οδηγήσουν σε πολιτική συντριβή.
Ακριβώς γιατί ετούτος ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την παράδοση της λαϊκής στέγης στα βρόμικα συμφέροντα που υπηρετούν.
Εκείνος όμως που ξέσπασε σε παραλήρημα κατασυκοφάντησης του κινήματος και ακατάσχετης ψευδολογίας ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Έχοντας πλέον εις βάρος του και επικείμενη δίωξη μετά από τη μήνυση που κατατέθηκε το πρωί από τα στελέχη της ΛΑ.Ε., ήταν αναμενόμενο να στρέψει προς αυτήν τον οχετό των ψευδολογιών και των συκοφαντιών του, κάνοντας λόγο για διαδηλώσεις του Λαφαζάνη και λίγων πολιτών, “όχι πάνω από δέκα”.
Χάνοντας στο μέτρημα ακριβώς γιατί τον έχει πανικοβάλει η μαζικοποίηση του κινήματος, δεν δίστασε να συνεχίσει την ψευδολογία, λέγοντας πως “χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ έγινε εκτός του κτιρίου και μόνον”. Έστω και αν δεν έχει υπάρξει ούτε μία φωτογραφία ούτε ένα βίντεο που να δείχνει επεισόδια έξω από τον χώρο του Ειρηνοδικείου.
Αφήνοντας έκθετους τους συκοφάντες οπαδούς του που από χθες έκαναν λόγο για κάποια βίλα την οποία δήθεν υπερασπίζονταν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στο Ειρηνοδικείο, αναγνώρισε πως “εκεί που ήταν η συγκεκριμένη διαμαρτυρία, δεν ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την βίλα που είδε το φως της δημοσιότητας. Η βίλα ήταν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό”.
Και ολοκληρώνοντας το παραλήρημα της κατασυκοφάντησης και του ψεύδους, δεν δίστασε να πει ότι “εάν υπάρχουν πολίτες που νομίζουν ότι υπάρχει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία φτωχών ανθρώπων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και ούτε πρόκειται να συμβεί”.
Φυσικά, απευθύνεται σε όσους έχουν πλήρη άγνοια για τα ακίνητα που σχεδιάζεται να εκπλειστηριαστούν κάθε Τετάρτη. Και των στοιχείων που το κίνημα δίνει κάθε φορά στη δημοσιότητα. Με τα οποία είναι σαφέστατη η συμπερίληψη και πρώτων κατοικιών.
Εις μάτην το υπουργικό παραλήρημα. Με ΜΑΤ, ξυλοδαρμούς, χημικά, συκοφαντίες και ψευδολογίες δεν σώζεται η παρτίδα. Ο Σταύρος Κοντονής, όπως και όλα τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως και ολόκληρη η στελέχωση του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν πολύ καλά πως το παιχνίδι το έχουν χάσει. Ότι η υπεράσπιση της λαϊκής στέγης που τινάζει στον αέρα έναν από τους βασικούς πυλώνες της μνημονιακής πολιτικής τους, θα σημάνει και το πολιτικό τους τέλος. Γι’ αυτό αφηνιάζουν και ασχημονούν. Εις μάτην! 
 

Ίσκρα, 30/11/2017