"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Εδώ και τώρα αποδείξεις, κ. Πιουριφόι!

2019-03-08 21:46

Σε προκλητική αποκορύφωση της άμεσης ανάμειξής του στην πολιτική ζωή της χώρας μας προχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, επιδιώκοντας να ξεπεράσει ακόμη και τον αλήστου μνήμης Πιουριφόι, των μαύρων μετεμφυλιακών χρόνων της Αμερικανοκρατίας.

Με το θράσος του ανθρώπου που απολαμβάνει τη δυνατότητά του να εποπτεύει και να κατευθύνει την πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον ευρωατλαντισμό εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Αμερικανός γκαουλάιτερ δεν δίστασε να αναφερθεί σε προσπάθεια ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές.

Στιγματίζοντας προβοκατόρικα εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας που αντιδρούν στον ευρωατλαντισμό και την καταστροφική εξάρτηση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ως εμπλεκόμενες σε μυστικές σχέσεις με τη Ρωσία.

«Δεν μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος», είπε ο Τζέφρι Πάιατ, έχοντας αναφέρει, εντούτοις, ως παράδειγμα «τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Αναφερόμενος, δηλαδή, στις ρωσικές αντιδράσεις μετά την αναγνώριση από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης της «αυτοκέφαλης» Ουκρανικής Εκκλησίας, την οποία ανακήρυξε το νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου. Αυτό το καθεστώς που προήλθε από το πραξικόπημα του 2014, το οποίο καθοδήγησε ο ίδιος, ως πρέσβης, τότε, των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Εκτός του ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της ρωσικής Εκκλησίας και μεγάλου μέρους των άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, με τον Βαρθολομαίο και τους Ουκρανούς νεοφασίστες, δεν έχει καμιά σχέση με τις επερχόμενες ελληνικές εκλογές και δεν αφορά την εσωτερική πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις του Πάιατ έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Disinfo Week στην Αθήνα, που εντάσσεται στην απροκάλυπτη προπαγανδιστική εκστρατεία των ΗΠΑ για την εδραίωση της κυριαρχίας τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάτι που δεν έκρυψε και ο ίδιος, λέγοντας πως «στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει, ώστε οι ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως».

Αυτή η αναγνώριση κι αν αποτελεί ευθεία ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική μας ζωή!

Αλλά καθώς ο Αμερικανός γκαουλάιτερ μίλησε για «αποδείξεις», είναι στοιχειώδης υποχρέωση της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης να απαιτήσει αυτές οι αποδείξεις να δημοσιοποιηθούν.  Και επειδή δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη πως οι υπηρέτες του ευρωατλαντισμού θα αποτολμούσαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο, το απαιτούμε εμείς, που συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάκτηση της τσαλαπατημένης εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας:

Εδώ και τώρα αποδείξεις, κ. Πιουριφόι! Μιας και βρέθηκες εδώ, καλό είναι να ξέρεις ότι η συνταγή του Γκέμπελς, “πες ψέματα, όλο και κάτι μένει” δεν περνάει εύκολα σ’ αυτόν τον τόπο, με την τόσο βαριά κληρονομιά των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία! 

*Ίσκρα 6 Μαρτίου 2019