"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

"Δυσανάλογη" η στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα προς τους σιωνιστές δολοφόνους

2018-06-04 15:53

«Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του για τα τραγικά γεγονότα της χθεσινής μέρας, με τους πάνω από 50 Παλαιστίνιους νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν πρόκειται απλώς για χυδαία εξίσωση θύτη και θύματος, όπως θα μπορούσε από μια πρώτη ματιά να υποθέσει κανείς. Πρόκειται για απροσχημάτιστη αναγνώριση ότι το σιωνιστικό ρατσιστικό κράτος – τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής έχει -μονοπωλιακώ τω τρόπω- δικαίωμα στη χρήση βίας, αρκεί αυτή να μην είναι “δυσανάλογη”. Χωρίς να διευκρινίζει από πόσους νεκρούς κι απάνω η βία του Ισραήλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δυσανάλογη.
Συνάμα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν ειρηνικοί, έναντι των δολοφόνων τους.
Οι εθελόδουλοι υπηρέτες αλλοτρίων συμφερόντων, η κυβέρνηση της υπόκλισης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στα βρόμικα σχέδιά του στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, η κυβέρνηση που παίζει με τη φωτιά, συμμαχώντας με το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη, σε βάρος της ειρήνης και των εθνικών συμφερόντων, απευθύνει μήνυμα ραγιαδισμού σ’ έναν αγωνιζόμενο λαό. Λίγες μόλις μέρες αφότου ο Τσίπρας έσφιγγε το χέρι του δολοφόνου Νετανιάχου. Του οποίου τα εγκλήματα αναγνωρίζει, με την επιφύλαξη να μην είναι… “δυσανάλογα”!…
 

Ίσκρα, 15/5/2018