"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτοςgnalexatos@yahoo.gr

Αστυνομική παρακολούθηση με κυβερνητική ευθύνη

2018-10-04 11:44
Θρασύτατος και πολιτικά άκρως επικίνδυνος ο ισχυρισμός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η αστυνομία δεν έκανε παρακολουθήσεις και τα όσα καταγγέλλει ο Λαφαζάνης λέγονται για την αυτοηρωοποίησή του.
 
 
Όταν έχουν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα και πλήθος άλλων στοιχείων, που τεκμηριώνουν την παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Όταν έχουμε ανοιχτή καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, για αστυνομικούς που παριστάνουν τους καμεραμάν και βιντεοσκοπούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όταν τα στοιχεία από την παρακολούθηση χρησιμοποιούνται για τη θεμελίωση κατηγορητηρίου από αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
 
 
Με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
 
 
Συγκαλύπτοντας οφθαλμοφανείς αντισυνταγματικές αστυνομικές πρακτικές. Τσαλαπατώντας, για μια ακόμη φορά, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες σ’ αυτόν τον τόπο.
 
 
Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί ούτε ένας αστυνομικός τραμπούκος και βασανιστής δεν έχει αποταχθεί! Και μετά μας παραξενεύει, γιατί πέφτουν βροχή οι καταδίκες της Ελλάδας για την αστυνομική βαρβαρότητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! 
 
*Ίσκρα, 1 Οκτωβρίου 2018