"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Σαμαράς: κάτω τα χέρια από τους ηρακλείς της δημοκρατίας και του πολιτισμού!

2014-12-01 17:39

Δημοσιεύτηκε στο Βαθύ Κόκκινο στις 11 Οκτωβρίου 2014.

Μεγάλη ιστορική στιγμή κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπήρξε η αναφορά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά σε δύο ανθρώπους στυλοβάτες του δημοκρατικού πολιτεύματος και πάνω απ” όλα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την υπεράσπιση των δύο αυτών ηρακλέων της δημοκρατίας, του αγωνιστή του λόγου και της πένας, και του διακόνου της διάδοσης τόνων επί τόνων χοντρού βιβλίου, με χρωματιστά εξώφυλλα και ιλουστρασιόν σελίδες:

«Προσπαθείτε να ασκήσετε ιδεολογική τρομοκρατία, κατηγορείτε ανθρώπους, ακόμη και δημοσιογράφους όπως τον Πρετεντέρη. Και μένα μου έχει ασκήσει κριτική αλλά δεν σκέφθηκα ποτέ να κάνω εμπάργκο. Τώρα κάνετε εμπάργκο και σε βουλευτές όπως τον κ. Γεωργιάδη. Αποσυνάγωγο της πολιτικής ζωής δεν μπορείτε να τον κάνετε».

Όχι! Το έθνος σύσσωμο θα υπερασπιστεί «το εθνικό συμφέρον» που «υπονόμευσε ο Τσίπρας», όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπενθύμισε στον υπονομευτή τη μεγάλη αλήθεια:

«Δεν έχετε συμμάχους».

Όταν καταφέρεσαι εναντίον ενός Γιάννη Πρετεντέρη και ενός Άδωνι Γεωργιάδη, είναι αναπόφευκτο να μένεις μόνος. Αναζητώντας στα τυφλά άλλους αδιέξοδους δρόμους, μακριά από τη δημοκρατική και πολιτιστική παράδοση που συμβολίζουν αυτά τα δύο λαμπρά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.