"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Ρεπορτάζ από την αντιφασιστική εκδήλωση στους Νέους Επιβάτες στις 8/3/2014

2014-04-09 00:30

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού

 

 Το Σάββατο 8/3 το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Εκλογές και φασιστική απειλή στην εποχή της αυταρχικοποιημένης δημοκρατίας». Περίπου 70 άτομα γέμισαν την αίθουσα και παρακολούθησαν την συζήτηση που διήρκησε κοντά στις δυόμιση ώρες.


 
Ο εισηγητής Γιώργος Αλεξάτος ανάφερε ιστορικά στοιχεία για την άνοδο του φασισμού και παράλληλα ανέλυσε τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες του σήμερα που δημιουργούν τους όρους για την απήχηση της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών ιδεών.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά και ανένταχτοι αντιφασίστες, που έθεσαν μία σειρά από προβληματισμούς και ιδέες για τις δράσεις των τοπικών αντιφασιστικών επιτροπών και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθούμε.
 
Από τη μεριά του Αντιφασιστικού Μετώπου, παρουσιάσαμε τις δράσεις και τις επιτυχίες που έχουμε σημειώσει τον έναν χρόνο λειτουργίας μας, ενώ καλέσαμε και τους παραβρισκόμενους να συμμετέχουν από εδώ και πέρα στις επόμενες δράσεις μας.

 

Το τέλος της εκδήλωσης, μας βρήκε όλους γεμάτους νέες ιδέες για την επόμενη περίοδο και αισιοδοξία ότι οι επόμενες δράσεις μας θα είναι ακόμα πιο μαζικές και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να «καθαρίσουμε» τις γειτονιές μας από φασίστες και απέναντι στην λογική του μίσους θα χτίσουμε ακόμα πιο ισχυρές δομές αλληλεγγύης και συνεργασίας.