"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτοςgnalexatos@yahoo.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

2014-03-27 10:31

Το Νοσοκομείο Λοιμωδών, αφού υπέστη την κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης κλεισίματος, μετατάξεων και απολύσεων, σήμερα παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξη για 10 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Εδώ και μήνες η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας με συνεχείς αντικρουόμενες διαρροές περί δημιουργίας κέντρου για κακοποιημένες γυναίκες, για θύματα βίας, για κέντρο περίθαλψης μεταναστών. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που κλείνει νοσοκομεία και δομές πρόνοιας για να ανοίξει φυλακές.
Η Κυβέρνηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν έχει λεφτά για να κρατήσει ανοιχτό το «Αγία Βαρβάρα», ούτε τα υλικά και προσωπικό στο Αττικό και το Θριάσιο. Θεωρεί περιττά τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας την περιοχή ουσιαστικά χωρίς περίθαλψη. Έχει όμως λεφτά για να ανοίξει στρατόπεδο κράτησης μεταναστών. Την ίδια στιγμή που διαλύονται ολοσχερώς οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας έρχεται το ΙΚΑ λειτουργώντας ως μεσάζοντας να παραχωρήσει τμήμα του νοσοκομείου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Στο νοσοκομείο που διέλυσε του Υπουργείο Υγείας πριν λίγους μήνες θα παρέχει υπηρεσίες υγείας το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης;
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, που με σαφήνεια οδηγεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Ο χώρος των νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να παραμείνει χώρος υγείας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς διακρίσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης των νοσοκομείων και όχι η μετατροπή τους σε φυλακές. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται να φτιάξουν ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ενώ κλείνουν όλα τα άλλα, υπάρχει τρόπος. Να συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής και θα βρεθεί ο τρόπος και ο τόπος , είμαστε σίγουροι. Κάτω τα χέρια τους όμως από το Λοιμωδών. Ήταν και πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο για το φτωχό λαό της περιοχής του, ΝΤΟΠΙΟΥΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΥΛ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, 18-ΑΝΩ, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΑΠΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΕΙΝΑΠ ΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΣΚ-ΟΤΑ, ΧΑΪΔΑΡΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ 15, ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΪΔΑΡΙ.