"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Οι διώξεις κι η εκκωφαντική σιωπή

2018-06-08 06:50

Έχουν περάσει ήδη κάμποσες μέρες από τότε που έγινε γνωστό ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ενώ προχθές ο Λαφαζάνης απαίτησε να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η στοχοποίηση της ΛΑΕ και προσωπικά του γραμματέα του Πολιτικού της Συμβουλίου, εντάσσεται σε μια συνολικότερη απόπειρα ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και ιδιαίτερα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για τους οποίους τόσο ενδιαφέρον εκδηλώνουν τα ισχυρά τραπεζικά και άλλα συμφέροντα και κατά συνέπεια και η κυβέρνηση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής.

Το βέβαιο είναι πως ούτε ο Λαφαζάνης ούτε και κανένας άλλος από τους διωκόμενους πρόκειται να σταματήσει τη δράση του κατά της εκχώρησης της λαϊκής περιουσίας στα συμφέροντα αυτά. Όπως δεν έχουν αναστείλει τη δράση τους και οι σύντροφοι που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τα ΜΑΤ των Τσίπρα – Τόσκα – Κοντονή και εκκρεμούν δίκες σε βάρος τους.

Εντούτοις, ένα ζήτημα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας αναδεικνύει αυτή η υπόθεση, που αφορά στη στάση της πέραν της ΛΑΕ Αριστεράς.

Είναι πράγματι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει, μέρες τώρα, ούτε μια δήλωσηστελέχους άλλου αριστερού κόμματος, οργάνωσης ή μετωπικού σχήματος, όπως δεν έχει υπάρξει και η οποιαδήποτε ανακοίνωση καταδίκης των διώξεων και αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους.

Η εκκωφαντική αυτή σιωπή αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα μιας βαθιάς κρίσης, τυπική εκδήλωση της οποίας είναι και το βούλιαγμα στον πιο ακραίο και μίζερο σεχταρισμό. Μέχρι του σημείου να αποσιωπάται ως και αυτή η κρατική καταστολή…

Ίσκρα, 8/6/2018