"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Ο Τσίπρας χτύπησε την πορεία προς τον φράχτη του αίσχους!

2015-10-31 20:14

Ο Αλέξης Τσίπρας διέρρηξε σήμερα κάθε εναπομείνασα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της χώρας, εξαπολύοντας τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ κατά της πορείας προς τον φράχτη του αίσχους στον Έβρο.

Αυτός που μόλις χθες εξέφραζε, εντελώς υποκριτικά, τη "συμπάθειά" του στα νεκρά παιδιά των προσφύγων που θαλασσοπνίγονται στο ανατολικό Αιγαίο, κάνοντας, μάλιστα, πως είναι και συγκλονισμένος, δεν δίστασε σήμερα να επιτεθεί με χημικά -αυτά που θα απαγόρευε ήδη από τον περασμένο Γενάρη- και με τις ορδές των μισθοφόρων ανθρωποειδών -που θα διέλυε, επίσης από τότε- ενάντια στους αντιφασίστες-αντιρατσιστές, εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν στον φράχτη.

Σ' αυτόν τον φράχτη που κλείνει τη μόνη δίοδο από ξηράς προς τους απελπισμένους που άφησαν τον τόπο τους για να ξεφύγουν, αυτοί και τα παιδιά τους, από τον πόλεμο και τη δυστυχία, που προκαλούν οι επεμβάσεις της Δύσης (ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ), τις οποίες η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζει και στις οποίες συμμετέχει ενεργά, ακόμη και αυτές τις μέρες, με την αποστολή ελληνικών F16 στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ.

Με τη σημερινή επίθεση κατά του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος, ο Τσίπρας χάραξε τα όρια ανάμεσα στο κίνημα αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πλέον, βρίσκεται από την πλευρά των εχθρών του κινήματος.

Η σημερινή εξέλιξη υπήρξε μοιραία κατάληξη της ανοχής των μελών του ΣΥΡΙΖΑ -ακόμη και αυτών που διατηρούν τις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές τους ευαισθησίες- σε έναν ηγετίσκο και μια κυβέρνηση που ευθύνεται άμεσα για το συνεχιζόμενο μαζικό έγκλημα στο Αιγαίο, ενώ συνάμα διατηρεί άθικτο τον κατασταλτικό μηχανισμό των ΜΑΤ και των άλλων δολοφονικών σωμάτων των ένστολων χρυσαυγιτών.

Φαντάζουν γελοίες, αυτές τις ώρες, οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των οργανώσεων Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχαν κληθεί να συνδιοργανώσουν τα τοπικά Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ. Γελοίες και υποκριτικές.

Συνεχίζοντας να στηρίζουν τον θλιβερό ηγετίσκο που χτυπάει το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα στον Έβρο, προκειμένου να συνεχιστεί ο μακάβριος χορός του θανάτου στο Αιγαίο, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν, πλέον, στρατόπεδο.

*Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015 στον Άνεμο Αντίστασης και το Βαθύ Κόκκινο.