"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Ο ΚΡΥΠΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ

2016-08-14 17:37

Όλοι-ες μας τον έχουμε συναντήσει κάπου και τον έχουμε ακούσει να μιλάει ή διαβάσαμε τις σκέψεις του, εδώ μέσα ή αλλού. Δεν λέει ποτέ πως είναι χουντικός, δεν υπερασπίζεται ανοιχτά τον ναζισμό η τη Χρυσή Αυγή και φυσικά είναι κατά του ρατσισμού, ακόμη και κατά του σεξισμού.

Ο κρυπτοφασίστας δεν θα πει "καλά του κάνανε του Φύσσα". Θα πει, όμως, ότι το να αντιτάσσεις βία στη βία των φασιστών σε κάνει ίδιο και όμοιο μ' αυτούς.

Δεν θα τον ακούσεις να ζητωκραυγάζει υπέρ του Παπαδόπουλου. Όταν, όμως, αναφερθεί στο Πολυτεχνείο, θα θυμηθεί πως κι αυτοί που το κάνανε έγιναν Δαμανάκηδες και Λαλιώτηδες. Κι αν του πεις ότι υπήρξαν και χιλιάδες άλλοι εκεί που δεν εξαργύρωσαν τίποτα, θα σου απαντήσει πως "απλώς, πιάστηκαν κορόιδα".

Ο κρυπτοφασίστας δεν εχθρεύεται ούτε τις επαναστάσεις. Μόνο που να, από εκείνη τη Γαλλική βγήκε ο Ναπολέοντας, από τη Ρωσική ο Στάλιν κ.ο.κ.

Ούτε με τον ναζιστικό αντισημιτισμό είναι ο κρυπτοφασίστας. Τους Εβραίους που έχουν τα λεφτά και κάνουν ύπουλα σχέδια κατά της ανθρωπότητας μισεί. Κι εδώ που τα λέμε, δεν θα λυπηθεί κιόλας που τους έβαλε ο Χίτλερ στα κρεματόρια. Εξάλλου, αυτοί δεν είναι που σφάζουν τους Παλαιστίνιους; Μήπως αυτοί δεν είναι πίσω απ' όλους τους πολέμους στη Μέση Ανατολή;

Γιατί ο κρυπτοφασίστας είναι με τους δοκιμαζόμενους λαούς. Αρκεί να μένουν στο τόπο τους να πολεμάνε. Όταν φεύγουν ως πρόσφυγες, ο κρυπτοφασίστας ξέρει πως υπηρετούν το σιωνιστικό σχέδιο για την άλωση της χριστιανικής Ευρώπης από τα μέσα.

Και με τα δικαιώματα των γυναικών είναι ο κρυπτοφασίστας.Αρκεί να μη χάνουν οι γυναίκες τη θηλυκότητά τους. Γιατί δεν καβλώνει με γυναίκες που κάνουν πως τα ξέρουν όλα και έχουν γνώμη για όλα. 
Δεν έχει αντίρρηση ακόμη και στο να είναι και ελεύθερες να πηδιούνται με όποιον θέλουν. Αρκεί η δικιά του γυναίκα να μην ξενογαμιέται. Μην καταντήσει πουτάνα σαν την άλλη, την παντρεμένη, που γαμάει αυτός.