"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

2017-05-10 06:24

Υπάρχουν κάποιοι αριστεροί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτοί της επανάστασης της όλης του πλανήτη, που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Απολύτως πεισμένοι πως κατέχουν την εξ αποκαλύψεως αλήθεια, κατακεραυνώνουν την κοινωνία ολόκληρη και με κάθε ευκαιρία, γιατί είναι συμβιβασμένη και προσκυνημένη.

- Με αφορμή τις αθλιότητες της επίδειξης και του καταναλωτισμού, βρίζουν κάθε άνθρωπο που χαίρεται γιατί μπόρεσε να πάει κάποιες μέρες διακοπές κάπου εκτός Ελλάδας, αντί να κάτσει να περιμένει το επαναστατικό κάλεσμα. 
- Με αφορμή τη γελοιότητα των σκυλαδομάγαζων, βρίζουν όλους όσοι εννοούν να γλεντάνε, ενώ αυτοί ακόμα και τα Σαββατόβραδα την επανάσταση σχεδιάζουν.
- Με αφορμή τη θρησκοληψία, βρίζουν όλους όσοι δεν είχαν τη δική τους εξυπνάδα να μην πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες. 
- Με αφορμή τον χουλιγκανισμό, βρίζουν κάθε άνθρωπο που τυχαίνει να του αρέσει η μπάλα.
- Με αφορμή την προσκόλληση κάποιων γερόντων σε ό,τι συντηρητικό έκαναν σε όλη τους τη ζωή, βρίζουν όλους τους ηλικιωμένους που αποτελούν τροχοπέδη στην επανάσταση που προετοιμάζουν.
- Με αφορμή την αφασία κάποιων χιπστεράδων, βρίζουν όλη τη νεολαία, που ενώ αυτοί έχουν σχέδιο για την επανάσταση αυτή τους γυρίζει την πλάτη.

Η ζωή τους είναι, συνήθως, όπως και όλων των άλλων ανθρώπων. Και συμβιβασμούς κάνουν και οικογένεια έφτιαξαν και μια δουλίτσα μπορεί να βρήκαν με τη βοήθεια κάποιου παράγοντα και τα παιδάκια τους τα θέλουν να 'χουν αύριο τα μεταπτυχιακά τους και φίλους έχουν κάποιους που ούτε να τους δουν ζωγραφιστούς, αλλά να που οι κοινωνικές δεσμεύσεις και κάποιες υποχρεώσεις τούς αναγκάζουν να τους τρώνε στη μάπα και πολλά άλλα.

Αλλά αυτοί είναι επαναστάτες και δεν έχουν καμιά σχέση με την πλέμπα των συμβιβασμένων. Άλλο η ζωή, άλλο η ιδεολογία!