"Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη" Μίλαν Κούντερα

Γιώργος Αλεξάτος



gnalexatos@yahoo.gr

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

2016-04-19 15:57

«Μη στέλνεις ποτέ να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Η καμπάνα χτυπά για σένα»

John Donne

Ένα ακόμη σημάδι απειλής για τη δημοκρατία και τις στοιχειώδεις ελευθερίες, η σημερινή ύπουλη επίθεση των ένστολων ανθρωποειδών κατά των φοιτητών-τριών της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ).

Περίπου 40 μέλη των φοιτητικών σχημάτων που μέχρι τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν και αποτελούσαν την εκπροσώπησή του στο φοιτητικό κίνημα, διαδήλωσαν σήμερα υπέρ της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες έξω από το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη». Η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά, όπως είχε προγραμματιστεί. Εντούτοις, οι νέοι-ες της ΑΡΕΝ βρέθηκαν αμέσως μετά καταδιωκόμενοι-ες από τους ένστολους ανθρωποφύλακες στην Κατεχάκη αλλά και στους σταθμούς του μετρό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επαναφέρει κατασταλτικές πρακτικές της εποχής της ΕΡΕ. Η κυβέρνηση Τσίπρα αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την υπονόμευση της δημοκρατίας σ’ αυτό τον τόπο. Η κυβέρνηση Τσίπρα μάς υποχρεώνει να ξαναθυμηθούμε το μαύρο παρελθόν αυτού του τόπου.

Όταν καταδιώκονται νέα παιδιά χωρίς λόγο και αφορμή, μόνο και μόνο γιατί δεν τους συγχωρείται το ότι εξευτέλισαν αυτούς που τους καλούσαν να σωπάσουν και να εξαργυρώσουν τη σιωπή τους με κάποιον διορισμό, κανένας-μία δεν μπορεί να εφησυχάζει. Η καμπάνα του αντιδημοκρατικού κατήφορου χτυπάει για όλους και όλες μας.